Hvornår er det Black friday i 2015 ?

Black friday ligger d. 27 november i 2015 og du kan følge med her på siden for, at finde inspiration og viden omkring netop den dag.

I det danske marked var det ret begrænset hvor mange butikker der tilsluttede sig i 2013 og det var primært blot et par online butikker hvor især Elgiganten var en frontløber for udviklingen. Det skete så efterfølgende i 2014, at interresen var blevet øget markant og udover de tilbageværende spillere som eksempelvis Elgiganten var der også kommet en række nye online spillere til. Det er vores opfattelse, at der i 2014 var omkring 70 webshops der aktivt kommunikerede Black Friday i deres kampagner på dagen.

2014 var ydermere også det år hvor en række fysiske butikker og shopping centre tog dagen til sig og aktivt gik ind i kampen og kundernes opmærksomhed. Der var eksempelvis radioreklame ugen op til dagen fra et mindre indkøbscenter i Frederikssund og det siger en hel del omkring interesse for netop denne dag.

Der var derudover en stor tendens til, at indkøbscentre havde forlænget åbningstid om aftenen til kl. 22:00. I internetbutikkerne var det derimod de tidlige nattetimer hvor der var intens internet trafik hvor en række forbrugere simpelthen sad klar og var klar til at købe fredag kl. 00:01 :).

Black friday i 2015 bliver rigtig stort og vi forventer, at samtlige af de store fysiske retailere tager eventet til sig og virkelig giver kunderne en speciel oplevelse med ekstremt gode tilbud. Det er vigtigt, at pointere at kundeoplevelsen skal følge med og man ikke blot skal benytte dagen som endnu en udsalgsdag. Tænk på hvordan du selv ville opleve, at få rabat på en fredag i en webshop ? Fedt! Ja det er nok sådan de fleste forholder sig til rabat – men det er også vigtigt, at man efterfølgende kan håndtere kundeservice på telefonen, webshoppen ikke går ned og varene kan afsendes i god tid til forbrugeren og en række andre faktorer der kan påvirke forbrugeren i positiv eller negativ retning.

Du er velkommen til, at følge med her på siden og se alle de tilbud som vi linker til i både fysiske og online butikker.